over jacolien

Zoals eerder beschreven leven wij een druk bestaan, en staan wij altijd voor iedereen klaar. Daarnaast zijn zowel Jacolien als Ronnie beiden erg ambitieus en enthousiast. Jacolien soms wel eens iets te veel, maar desalniettemin heeft Jacolien in zeer korte tijd, met al haar kennis en kunde uit voorgaande jaren inmiddels een succesvolle en goed lopende praktijk vanuit getinte weten op te bouwen. Dit alles was haar niet gelukt door haar steun en toeverlaat Ronnie die zonodig ook een handje meehelpt bij het verwerken en bezorgen van onder andere orders.

Het mooie van dit vak is dat ik mijn medische kennis een mooie, goede en praktische basis is om succesvol mijn praktijk in alternatieve geneeskunde te runnen.

Een leuk gegeven is dat cliënten in zeer korte tijd enorme progressie boeken, klachtenvrij geraken, fitter worden, afvallen en eventueel medicatie gebruik afgebouwd kan worden en in vele gevallen zelf volledig gestaakt kan worden omdat de medicatie overbodig wordt.

Voorgeschiedenis:
Bachelor of Nursing – verpleegkundige
Hormoontherapeut (via de hormoonfactor)
Natuurgeneeskundig therapeut
Orthomoleculair therapeut
Detoxcoach
Laborante in samenwerking met (ProHealth / ImmunoPro te Weert)
Voedings- en Lifestylecoach

Over ons

Bijna alle clienten komen bij mij met doorgaans vage, onverklaarbare of onbegrepen klachten. En hebben naar eigen zeggen alles al geprobeerd om van deze klachten af te komen. Of ze komen binnen de reguliere zorg niet verder, voelen zich niet gehoord of hebben hun vertrouwen hierin verloren.

Werkwijze
Samen met de client ga ik op een andere manier naar het functioneren van hun lichaam kijken en dan met name naar de hormonale balans, want dag in, dag uit word deze door allerlei interne en externe factoren beïnvloed en gemanipuleerd, met als gevolg de vele lichamelijke en/of psychische klachten.

Met de Hormoonfactor methode kunnen we aan de hand van onder andere de symptomen de hormonale disbalans(en) herkennen. Dit gebeurt aan de hand van een uitgebreide anamnese/intake (met hormoonanalyse). Duur 60 – 90 minuten.
Na aanleiding van deze intake volgt een digitaal verslag van het gesprek met daarin mijn bevindingen, de eventuele oorzaken van de klachten en tot slot de aanbevelingen om vervolgens samen met de client aan de slag te gaan om de algehele gezondheid te verbeteren/herstellen. Tevens krijgen ze van mij naast een specifiek plan van aanpak, uitgebreid orthomoleculair suppletie advies, basic tools en recepten toegezonden.

Indien ‘noodzakelijk’ kan ik aanvullend onderzoek in de vorm van bloed-, urine-, ontlastings-, en/of speekselonderzoek inzetten (Bij voorkeur in overleg met de eigen huisarts) of verwijs is door naar andere disciplines voor (mede)behandeling.

Doel
Het doel is om de hormonale balans te herstellen/verbeteren aan de hand van aanpassingen in lifestyle, training, mindset (psyche), stressmanagement en suppletie waardoor de client zich (weer) fit en energiek voelt en onbezorgd en klachtenvrij door het leven kan gaan.

Overig
De cliëntenpopulatie is overwegend vrouwelijk, maar ook zeer zeker tieners, kinderen, peuters en baby’s komen hier voorbij. Mannen zijn nog wat afwachtend, maar niet geheel afwezig.

De cliënten komen bij mij terecht via mond tot mond reclame, via de Hormoonfactor, de zorgverzekeraar, de beroepsorganisatie of op doorverwijzing.
Doorgaans wel buiten weten van de huisarts (daarom vraag ik altijd om toestemming om indien noodzakelijk overleggen te plegen).

Doorverwijzing
De doorverwijsindicatie(s) kunnen divers en uiteenlopend zijn; maar onderstaand de meeste voorkomende problematiek welke binnen mijn praktijk veelvuldig voorbij komen. Ik kan ik hier enorm veel over schrijven, dus ik heb getracht het beknopt te houden.

Algemene lijst:
Vrouwenklachten (hieronder verder uitgeschreven).
Multiple auto-immuun aandoeningen.
Schildklierproblematiek zoals een Hyper of Hypothyreoïdie (evenals omzettingsproblematiek maar ook Hashimoto, Thyreoditis, of zelfs Graves).
Ontstekingen.
Mannenklachten: penopauze, kaalheid e.d.
Migraine.
Brandend maagzuur / Gastritis / Reflux / Hernia Diafragmatica.
Darmproblematiek (ook Crohn, Collitis Ulcerosa, PDS).
Burn-out (al dan niet een bijnieruitputting).
(Recidiverende) Candida infecties / Cystitis / e.d.
Lipoedeem.
Insulineresistentie / (Pre)Diabetes (Type 1 en 2).
Galblaasproblematiek (bijvoorbeeld na cholecystectomie).
Leverproblematiek.
Nierproblematiek (o.a. Nierstenen).
Hart – en vaat ziekten.
Hypertensie.
Multiple vormen van kanker.
Overgewicht en (morbide) obesitas.
Verslavingen (drank, drugs, medicatie e.d.).
Depressie of andere psychische aandoeningen (Bijvoorbeeld Autisme, PTSS e.d.).
Multiple vormen van eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder, Orthorexia, Langdurige Eetstoornis, Eetstoornis niet anders omschreven).
Libidoproblemen.
Osteoporose.
Slaapproblematiek.
Spierziekten.
Tandvleesproblematiek.
Vegetariërs.
Voedselallergieën en/of overgevoeligheden (sensitiviteit).
Hormonale therapie.
Groeihormoon(tekort) problematiek (al dan niet medisch).
(Chronische) pijn.
Stress!

Vrouwenklachten verder uitgeschreven:
Acne
Afwijkende uitstrijkjes
Alopecia Androgenetica
Baarmoeder(hals)kanker
Bacteriële vaginisme
Cystitis
Borstkanker
Cellulite
Cystes in de eierstokken
Endometriose
Hart-en vaat ziekten
Hypermenorroe
Lactatieproblemen
Lichen sclerosus
Lipoedeem
Mastopathie
Menstruatiepijn
Migraine
Misselijkheid zwangerschap
Myomen
Osteoporose
Overgangsklasse
PCOS
PMS
Pijn bij het vrijen
Pijnlijke eisprong
Poliepen in de baarmoeder
Postpartum Depressie
Postpartum Thyreoiditis
Tekort aan seksueel verlangen
Vaginale droogheid
Vaginale schimmelinfectie
Vruchtbaarheidsproblemen
Zwangerschapsdepressie
Zwangerschapsdiabetes
Zwangerschapsmasker

Verder komen clienten bij mij voor eventueel een korte- of langere detox kuur, orthomoleculair suppletie advies of aanvullend onderzoek (bijvoorbeeld de jaarlijkse bloedcontrole op specifieke vitaminen, mineralen en overige). Ik werk samen met Pro-Health / ImmunoPro te Weert, dit brengt echter de nodige kosten met zich mee (omdat niet alle zorgverzekeraars dit vergoeden) waardoor sommige clienten (met een minder modaal inkomen) de voorkeur geven om, indien mogelijk eerst via de Huisarts bloed te laten prikken.

Doorgaans vinden er na het intake consult nog gemiddeld 2 vervolgconsult plaats.

Overig:
Indien er binnen 24 uur niet word afgemeld voor een consult of afspraak de kosten in rekening gebracht zullen worden.

Bij voorkeur pinbetalingen, per tikkie of bankoverschrijvingen.

‘’Openingstijden’’ zijn alleen en uitsluitend op afspraak. Een afspraak of afspraken op andere locaties op aanvraag.

Er bestaat een mogelijkheid tot het stellen van vragen, vaak krijg ik deze via de mail, maar deze zijn eigenlijk bedoeld voor de telefonische consulten of vervolgconsult. Dus spaar de vragen op tenzij het om een noodsituatie gaat.