Orthomoleculair advies

Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en dat is iets waar steeds meer mensen zich bewust(er) van worden. Dit is een positieve verandering, maar vaak ontbreekt het nog aan de kennis over wat nou precies gezond is. We willen wel gezonder worden, maar weten niet goed hoe. En daar is een taak weggelegd voor de orthomoleculaire professional! Als adviseur / therapeut kan ik mensen coachen naar een gezonde(re) levensstijl, waarin ik hen zelf verantwoordelijk maak en houdt voor hun gedrag en gewoonten.

Tijdens de opleiding die ik gevolgd heb, werd er diep ingegaan op de macronutriƫnten, vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere interessante stoffen die zijn betrokken bij voeding en suppletie. Ik heb het menselijk lichaam en de onderlinge verhoudingen nog beter leren begrijpen en aan die hand hiervan schrijf ik de juiste voeding- en suppletie voor aan mensen (lees: een op maat gemaakt plan).

Tijdens de opleiding heb ik geleerd:
welke nutriƫnten het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteunen;
verdere verdieping over vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren;
wat de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam zijn en wat de onderlinge samenhang is tussen deze systemen.

Behandelprincipes
Daarnaast heb ik de de behandelprincipes aangereikt gekregen voor veelvoorkomende aandoeningen en klachten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stress en burn-out, darmklachten, metabole verstoringen, huidproblemen, artrose, osteoporose en overgangsklachten etc.